maanantai 10. syyskuuta 2018

Helen Fielding: Bridget Jones - Vauvapäiväkirja

Kaikkihan me muistamme ikisinkku Bridget Jonesin, jonka kohelluksia olemme voineet seurata aiemmin julkaistuissa kirjoissa Elämäni sinkkuna ja Elämä jatkuu. Romaanissa Mad About the Boy Bridgetistä olikin tullut perheenäiti, joka tosin edelleen aiheuttaa hämmentäviä tilanteita. Siihen väliin ajallisesti sijoittuva Vauvapäiväkirja kertoo Bridgetin raskausajasta.

Ja eihän Bridget olisi Bridget jollei kaikki olisi taas mullin mallin. Hän huomaa olevansa raskaana nelikymppisenä. Harmi vain ettei hän ole parisuhteessa ja isäehdokkaitakin on kaksi: Vanha kunnon Mark Darcy ja hurmaavan lipevä Daniel Cleaver.

Tässä päiväkirjassa ei enää lasketa kulautettuja alkoholiannoksia, polttettuja savukkeita tai seurata painon jojoamista. Kahdesta ensimmäisestä Bridget joutuu luopumaan ja vatsassa juustoperunoita vaativa vauva pitää huolen että paino tietenkin tasaisesti nousee. Töissä Sit up Britainin studiolla sattuu kommelluksia, isäehdokkaat osallistuvat yhdessä synnytysvalmennukseen ja Danielkin tilapäisesti kunnostautuu ja saapuu jopa ultraan.

Lapsi syntyy lopulta lasketun ajan jälkeen, isovanhemmat ovat sopeutuneet tilanteeseen pienen nikottelun jälkeen ja lopussa selviää kuka se isäkin oikeasti on. Hauskaa luettavaa alusta loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti