keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Kim Izzo: Avioliitto Jane Austenin tapaan

Kate Shaw asuu New Yorkissa, hän on töissä muotilehdessä ja hänen elämänsä vaikuttaa kaikin puolin kadehdittavalta ja hohdokkaalta. Mutta  kirjahan olisi läpeensä tylsä jollei päähenkilö sitten alkaisi kohdata vastoinkäymisiä.

Hänen rakas isoäitinsä sairastuu vakavasti, äiti paljastuu peliriippuvaiseksi, pian Kate onkin jo työtön ja asuntokin menee alta. Jane Austenin romanttiset kirjat ovat aina tuoneet Katelle lohtua ja niihin hän päättää nytkin tukeutua.

Freelancetoimittajana Kate alkaa kirjoittaa juttua siitä, millainen olisi nykyajan avioliitto Jane Austenin sankarittarien tapaan, eli kuinka toisin sanoen napata rikas aviomies. Se alkaa työnä mutta muuttuu pikku hiljaa todeksi. Kate onnistuu kuin onnistuukin luovimaan rikkaiden sisäpiiriin. Pian hän jo matkustelee yksityisillä suihkukoneilla ympäri Eurooppaa ja osallistuu poolotapahtumiin.

Mutta lopulta kun hääkellot jo melkein kilkattavat, alkaa Kate epäröidä. Onko hän sittenkin tekemässä virheen? Tekeekö raha ja loppuelämän taloudellinen turva hänet onnelliseksi vai ovatko ystävät oikeassa, kun sanovat ettei häntä enää ole tunnistaa siksi samaksi Kateksi, joka hän aiemmin oli.

Hauska, romanttinen satu aikuisille. Juonenkäänteet pitävät otteessaan ja tarina etenee kepeästi, vaikka totta kai loppu on ennalta arvattavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti