sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Nalle Puh ja Ihaan suuri päivä

Walt Disney


http://www.helmet.fi/fi-FI
Nalle Puh keksii uuden leikin. Kun sillalta pudottaa kepin, se tulee hetken kuluttua näkyviin toiselta puolelta. Hän hakee Kanin, pikku Run ja Nasun leikkimään. Mutta sitten virta tuokin mukanaan ihan jotain muuta. Ihaa parka kelluu joessa ja pian käy ilmi että Tiikeri on hänet sinne tuupannut. Ja kaiken kukkuraksi tänään on surullisen aasi paran syntymäpäivä!

Siitä Puolen hehtaarin metsän asukkaat saavat tuuman ja alkavat kukin miettiä Ihaalle syntymäpäiväyllätystä. Nalle Puh aikoo antaa lahjaksi purkillisen hunajaa, mutta kuinkas ollakaan hän syö sen ja antaakin näin ollen tyhjän purnukan. Nasu päättää antaa ilmapallon, joka tosin puhkeaa. Kanin ja Risto Reippaan järjestämät kakkukestit sentään onnistuvat, mukana ovat kutsutut Pöllö, Kengu sekä pikku Ru sekä kutsumaton Tiikeri.

Ja lopulta kaikilla on mukavaa. Sen pituinen se.

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Muumipeikko ja vuodenajat


http://www.helmet.fi/fi-FITakuuvarma hitti perheen pienimmille. Paksuja pahvisivuja jaksaa käännellä ees ja taas ja katsella värikkäitä kuvia.

Hieman ennalta arvattavaahan se on, mitä Muumipeikko ystävineen tekee eri vuodenaikoina. (Kesällä ui, syksyllä kerää sieniä, talvella tekee lumiukon ja keväällä toivottaa kukat ja pikkulinnun tervetulleiksi.) Mutta eihän se haittaa.

Nalle Puh - Kunto kohdallaan!

http://www.helmet.fi/fi-FI

Walt Disney


Nalle Puhilla on vuohitarkastuksen aika, tai kuten Risto reipas myöhemmin korjaa, vuositarkastuksen aika.

Kani toimii sairaanhoitajana ja mittaa Puhilta verenpaineen ja pituuden ja painon. Pituus on juuri sopiva, mutta Puh on kuulemma hieman tukeva.

Lääkärinä toimiva pöllö tarkistaa Puhin refleksit ja löy tätä kumivasaralla polveen ja kuuntelee stetoskoopilla sydänäänet. Kaikki on niin kuin pitääkin. Lopuksi on rokotteen vuoro.

Tämä on oiva kirja luettavaksi yhdessä lapsen kanssa esimerkiksi ennen neuvolakäyntiä, jolloin toimenpiteet tulevat tutuiksi. Eikä sitten ehkä jännitä enää niin paljoa kun Nalle Puhkin on selvinnyt hyvin omasta tarkastuksestaan.

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein

Miltähän se oikein tuntuisi jos voittaisi miljoonia lotossa ja kenelle siitä kertoisi? Tässä kirjassa Eevi Puttonen ja hänen aviomiehensä Kari päättävät ensin pitää matalaa profiilia, mutta kun jollekin kertoo, niin pianhan se tieto alkaa levitä. Eikä sitä kai ihan helppo tuollaista salaisuutta ole vain itsellään säilyttää. Varsinkaan kun rouva pitää shoppailusta ja mies viinasta.
http://www.adlibris.com/fi/kirja/kaikki-oikein-9789511285311

Kun töihin ilmestyy taksilla turkisstoola kaulassa ja ilmoittaa pitävänsä lomaa Thaimaan matkaa varten, niin pomo ei välttämättä tykkää. Toisaalta, kun on rikas, voi myös ottaa loparit “yllättäen” huonoksi muuttuneeseen työilmapiiriin vedoten. Mutta tuohan se lottovoitto niitä varjopuoliakin elämään. Kateus nostaa päätään, ystävät pyytävät lainaa ja odottavat että heille aina tarjotaan.

Nyt kun on varaa ajaa juuri sellaisella autolla kun haluaa ja ostaa hulppea asunto, niin kulissit ovat kunnossa. Mutta eihän se tietenkään tarkoita, että seinien sisäpuolella kaikki olisi hyvin. Raha ei aiheuta alkoholismia, mutta ei siitä haittaakaan ole. Parisuhde saattaa alkaa rakoilla. Lottovoittaja ei välttämättä saa sympatiapisteitä uusine vaikeuksineen, mutta Eevin puolelle on kuitenkin helppo asettautua.

Lottovoittajista kun lukee, niin helposti sitä alkaa suunnitella miten itse käyttäisi rahat ja kuvitella, että ainakin paljon fiksummin kuin tämä pariskunta.

Sophie Kinsella: Himoshoppaaja tähtien tiellä

Beckyn aviomiehellä Lukella on bisneksiä Kaliforniassa ja koko perhe muuttaa Los Angelesiin. Kolmivuotias Minnie-tytär laitetaan eliittipäiväkotiin ja Beckyllä on oma unelma päästä stailaamaan Hollywoodin julkkiksia.

Monista aiemmista kirjoista tutulle himoshoppaajalle sen luulisi olevan täydellinen työ. Voi kierrellä kauppoja ja ostaa vaatteita ja asusteita sielunsa kyllyydestä ja siitä vielä maksetaan, puhumattakaan sen tuomasta maineesta ja julkisuudesta. Tuttuun tapaan Beckyn pää liitelee pilvissä, mutta eihän todellisuudessa useinkaan käy niin kuin etukäteen kuvittelemme.
http://www.adlibris.com/fi/kirja/himoshoppaaja-tahtien-tiella-9789510416389

Hollywoodissa pärjätäkseen pitää olla valmis pelaamaan sen säännöillä. Eikä julkisuutta ja mediaa ole niin helppo itse hallita. Becky törmää jälleen vanhaan vihamieheensä Aliciaaan. Englannista saapuu jonkin vanhan salaisuuden piinama Beckyn isä ja paras ystävä Suze perheineen. Tämän aviomies Tarquin hurahtaa itsetutkiskeluun ja epäilyttäviin sielun ja ruumiin hoitoihin ja lopulta katoaa Beckyn isän kanssa. Luke taitaa vihdoin olla valmis sovintoon Elinor-äitinsä kanssa.

Sinällään en ole koskaan tykännyt kirjoista, jotka jäävät kesken. Aivan kuin ne eivät olisi sinällään edes itsenäisiä teoksia vaan vain osa kirjasarjaa, mutta annettakoon se tällä kertaa anteeksi. Siihen on jo tottunut himoshoppaajan kohdalla, joka ei muuten tällä kertaa shoppaile läheskään niin paljon kuin aiemmin.

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kaunotar ja Kulkuri

Walt Disney

http://www.helmet.fi/fi-FI

Oikeassa elämässä ei koskaan tule tehdä niin kuin tässä kirjassa, kun aviomies päättää antaa vaimolleen koiranpennun joululahjaksi. Lemmikkieläimen hankintaa tulee aina harkita huolellisesti ja rotukoiran pennun ostamisen sijaan hyvä vaihtoehto on myös aikuiselle kodittomalla koiralle kodin tarjoaminen esimerkiksi jonkin löytöeläinjärjestön kautta.

Aluksi kaikki on hyvin ja söpöä mutta kun vauva ilmoittaa tulostaan Kaunotar jää vähemmälle huomiolle ja sitten kun vielä käy niin että pariskunta lähtee lomalle ja koiravahdiksi tulee ikävä täti kissojensa kanssa, päättää Kaunotar karata. Hän tapaa Kulkurin, välttää täpärästi rankkurin ja vihaiset koirat.

Lopuksi väärinkäsitykset selviävät ja sankarikoirat pelastavat vauvan. Kulkurikin saa kodin ja loppu on sinällään onnellinen, mutta kuinkas ollakaan, kun eivät leväperäiset omistajat ole huolehtineet lemmikkinsä sterilisoinnista niin vahinkopentujahan siitä seuraa.


Alexander McCall Smith: Onni ja siniset kengät

Mma Ramotswe tutkii


Naisten etsivätoimisto nro 1 on saanut taas joukon uusia toimeksiantoja. Tällä kertaa selvitellään Mokolodin luonnonsuojelualueella vallitsevaa outoa pelon ilmapiiriä, ugandalaisen lääkärin hämäriä verenpainelääkebisneksiä ja erään Gaboronessa sijaitsevan opiston keittiöhenkilökunnan tekemisiä; valtion ruuan varastamista ja kiristystä.

Mma Ramotswe oli aikoinaan ajaa pienellä valkoisella pakettiautollaan polkupyörällä liikkuneen Herra Polopetsin päälle. Tätä kautta herra Polopetsi päätyi Mma Ramotswen nykyisen aviomiehen J.L.B Matekonin Tlokweng Road Speedy Motors -autokorjaamolle apumieheksi, joka myös auttaa silloin tällöin korjaamon tiloissa etsivätoimistoa pitäviä naisia tutkimuksissa.
http://www.adlibris.com/fi/kirja/onni-ja-siniset-kengat-9789511223504

Tällä kertaa liian innokas herra Polopetsi päättää ratkaista luonnonsuojelualueen tapauksen omin päin. Hän saa selville että eräs hoitoon tuotu lintu, kalkkunasarvekas, on kaiken takana. Sitä pidetään perinteisesti Botswanassa epäonnea tuovana otuksena. Herra Polopetsin auttamisyritys päättyy kuitenkin epäonnisesti, kyseisen linnun kannalta.

Ehtivät työteliäät naiset toki muutakin kuin töitä paiskia, kuten juoda lukemattomia teekupposia. Mma Makutsin kihlaus huonekalualalla olevan Phuti Radiphutin kanssa näyttää hetken aikaa olevan vaakalaudalla, mutta asiat selviävät. Hän ehtii jälleen ostaa myös uuden parin kenkiä, valitettavasti kokoa liian pienet ja kapeat. Mma Ramotswe, jolla on perinteinen ruumiinrakenne, kokoilee laihdutuskuuria, mutta lupaavasta alusta huolimatta se ei kauaa kestä.

Charlie, orpotilan Mma Potokwani, edesmennyt Obed Ramotswe, Clowis Andersen, Motholele, Puso.. kaikkien näiden mainioiden henkilöiden seuraan ei vain kyllästy!