tiistai 15. tammikuuta 2019

Cecelia Ahern: Muistojen kerääjä

Sabrina Boggs on naimisissa, kolmen lapsen äiti ja töissä uimavalvojana vanhusten palvelutalossa. Kaikki on päällisin puolin hyvin, hän vain on aika kyllästynyt elämäänsä. Töissä ei kieltämättä paljoa tapahdu, uima-allas on aika satunnaisella käytöllä. Piristysruiskeen työpäivään tuo ainoastaan itsetuhoinen vanhus, jonka hukuttautumisyritykset Sabrina päivä toisensa jälkeen torppaa.

Sabrinan isän muisti ei oikein enää pelaa ja tämä onkin joutunut hiljattain vanhainkotiin. Käydessään isänsä tavaroita läpi tytär törmää mittavaan marmorikuulakokoelmaan, jonka olemassa olosta hän ei ole aiemmin tiennyt mitään. Fergusin elämästä paljastuu aivan uusi ulottuvuus, jonka tämä on kaikki menneet vuosikymmenet onnistunut pitämään perheeltään piilossa.

Surullista, että Fergus on elänyt koko elämänsä kaksoiselämää. Hän on nähnyt valtavasti vaivaa pitääkseen muun elämänsä ja marmorikuulat täysin erillään toisistaan. Hän on käynyt töissä ja perustanut perheen ja siinä sivussa osallistunut voitokkaasti marmorikuulilla pelaajien MM-kisoihin. Voittopokaalia hän on piilotellut vuosikausia komerossaan. Ei ihme että hänen perheensä tuntee olonsa huijatuksi kun kuulat tulevat päivänvaloon. Kuka tuo mies oikein on?

Salailu johtunee pitkälti lapsuudentraumoista, mutta lukijana kieltämättä jää kaihertamaan, miksei Fergus ole ollut rehellinen. Eihän marmorikuulien keräilyssä ja niillä pelailussa kerta kaikkiaan ole mitään hävettävää.  Joka tapauksessa rentoa luettavaa, tarina vie mukanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti