sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Yukiko Tanno & Mako Taruishi: Kirje joulupukilta

Lunta tuprusi, kinokset kasvoivat ja Posti-Hiiri lähti kierrokselleen laukku täynnä kirjeitä. Oli jouluaatto.

Kuinkas ollakaan hän liukastui, kirjeet lensivät hankeen ja yksi niistä pääsi kastumaan. Miten hän nyt pystyisi toimittamaan sen perille kun osoitteesta ei saanut selvää?

Onneksi metsässä asuu avuliasta väkeä. Neiti Jänis, herra Varis, herra Kettu, Pöllö-muori, Pikku-Orava ja Karhu-vaari alkoivat yhdessä auttaa Posti-Hiirtä. Ja aina vain jännemmäksi menee kun selviää, että kirje on itse Joulupukilta!

Välillä näinkin päin. Yleensähän Joulupukki vain vastaanottaa kirjeitä. Oivaa luettavaa yhdessä pienten joulunodottajien kanssa.



perjantai 25. toukokuuta 2018

Pieni muumilukemisto: Vesipeto Surku

Tapani Bagge - Tuomas Mäkelä


Surku-koiraa harmittaa. Hän haluaisi uida niin kuin muutkin Muumilaakson asukkaat, mutta hän ei vain uskella. Ei vaikka hänellä on varustus kunnossa pelastusliiviä, uimarengasta ja kellukkeita myöten. Pikku Myykin yrittää Surkua yllyttää ja Muumipeikko keksii ehdottaa josko tämä voisi kokeilla edes venettä päästäkseen lähemmäs merta.

Hemuli törmää omaan ongelmaan tehdessään puutarhatöitä; ampiaiset ovat tehneet pesän hänen ruusupensaaseensa! Haisuli sattuu paikalle pitkän kepin kanssa ja sillä kun vähän sohii niin ampiaiset muuttuvat aika äkeiksi. Ne kintreillään Haisuli suuntaa kiireen vilkkaa rannalle ja hups vaan Surkun ongelma ratkeaa kuin itsestään.

Hassun hauska kertomus saa onnellisen lopun niin kuin Muumilaaksossa aina tuppaa käymään.

keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kajsa Ingemarsson: Kohtalonpyörä

Ruotsalaiseen pikkukaupungin idylliin on mukava pujahtaa. Naapuruston rauhaa vain alkaa ravisuttaa uusi asukas. Vieraita autoja alkaa liikkua hiljaisella kadulla. Mitä hänen talonsa suljettujen verhojensa takana oikein tapahtuu?

Varmasti jotain hämäräperäistä, ajattelee Miriam. Tosin hänen eläkeikää lähestyvä aviomiehensä ei ole yhtä kiinnostunut uuden naapurin liikkeistä. Eikä myöskään toinen naapuri, kampaajana työskentelevä teini-ikäisen pojan yksinhuoltajaäiti Nina, ole vakuuttunut että heidän olisi syytä asiaan puuttua. Kadulle melko hiljattain itsekin muuttanut Ellinor lupaa kuitenkin Miriamia rauhoitellakseen osallistua yhteiseen iltaan, jolloin naiset keskustelisivat tilanteesta. Hänellä on pieni lapsi ja nykyään päivisin aikaa tehdä vaunulenkkejä ja piipahtaa kahvilla naapurustossa. Kunhan hänen aviomiehensä vain tulisi edes joskus ajoissa töistä kotiin ja hoitaisi oman osansa lapsenhoidosta.

Jokaisella siis omat elämäntilanteensa ja siloitellun pinnan alla huolensa. Naiset ystävästyvät, uskaltautuvat yksi toisensa jälkeen salaperäisen uuden naapurin rappusille soittamaan ovikelloa ja päättävät jopa lähteä yhteiselle matkalle Tukholmaan. Kenen aviomies paljastuu pettäjäksi, kuka löytää uuden romanssin ja kuka kokonaan uuden suunnan elämälleen? Se selviää lukemalla tämän kepeän hyvänmielen romaanin, joka etenee leppoisasti.