keskiviikko 21. joulukuuta 2016

David Nicholls: Varamies

Stephen C. McQueenin tähän mennessä suurin rooli näyttelijänä on ollut Osku Oravana lasten DVD:ssä. Kaikki voi kuitenkin muuttua yhdessä yössä, sillä hänet on kiinnitetty Josh Harperin varamieheksi näytelmään Lontoon West Endissä. Jos seksikkäin mies äänestyksessäkin menestyneelle Joshille sattuu jokin este, koittaa viimein Stephenin kauan odottama tilaisuus parrasvaloihin ja läpimurtoon uralla.
Lisää kuvateksti

Stephen asuu ahtaassa murjussa epäilyttävällä asuinalueella erottuaan vaimostaan, jonka perään hän yhä haikailee. Ex-vaimo Alisonilla, heidän yhteisellä seitsemän vuotiaalla tyttärelleen ja uudella isäpuolella Colinilla menee kuitenkin nykyään ihan hyvin ilman häntäkin.

Joshin pääroolin kaappaamisen lisäksi Stephen alkaa himoita myös tämän vaimoa Noraa. Saakohan hän tilaisuutta kumpaankaan ja vaikka saisikin, osaisiko hän näytellä kuitenkaan tarpeeksi hyvin? Sitä odotellessa kirja tarjoaa runsaasti niin huumoria kuin noloja tilanteitakin.

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Eve Hietamies: Yösyöttö


http://www.adlibris.com/fi/kirja/yosyotto-9789511251910

Äitinä tuntuu täysin mahdottomalta kuvitella tekevänsä kuten Antti Pasasen vaimo. Pia hyppää Kätilöopiston pihalla taksiin ja jättää tuoreen isän ja vastasyntyneen ihmettelemään loittonevia auton takavaloja.

Kuten arvata saattaa, toimittajana työskentelevä Antti on ensin kauhuissaan ja päätyy naapuriin etsimään äidinmaitoa. Vähitellen hän saa juonen päästä kiinni ja hänestä kuoriutuu mitä mainioin isä, jolta sujuu vaipanvaihdot, iltapesut ja yösyötöt tuosta vaan. Tietysti aluksi käy sääliksi vauvaa, mutta toisaalta kaikki tuoreet vanhemmat ovat tumpeloita. Jos siis syntyy perheen esikoiseksi se on vaan kestettävä.

Antti ja Paavo-vauva päätyvät notkumaan paljon paikallisessa leikkipuistossa, josta löytyy vertaistukea. Ei muita yh-isiä mutta pienten lasten äitejä, joilta saa kultaakin kalliimpia neuvoja ja runsaasti kaivattua juttuseuraa.

Kirjasta löytyy paljon paitsi ennalta arvattavia kliseitä kotiäideistä, mutta myös rutkasti kutkuttavaa huumoria.