torstai 7. toukokuuta 2015

Juha Vuorinen: Raskausarpia

http://www.adlibris.com/fi/kirja/raskausarpia-9789525474046Juopottelu on vähentynyt melkoisesti tässä Juoppohullun päiväkirjan kolmannessa osassa. Kun kaikki aiemmin kietoutui nimenomaan ryyppäämisen ja sekoilun ympärille niin mitä on jäänyt jäljelle, on aika iso kysymysmerkki.

Jotta suosittujen kirjojen jatko-osistakin tulisi kelvollisia, harvoin riittää että samaa vanhaa vitsiä venytetään kirjatolkulla. Uudistuminen ja henkilöiden kehittyminen suuntaan tai toiseen on siinä mielessä suotavaa, mutta ei aina ihan helppo tehtävä.

Kuten nimestäkin voi päätellä, Juhan avopuoliso on nyt raskaana. Juha suhaa edelleen taksia ja hengaa vanhojen kavereidensa Kristianin ja Mikaelin kanssa. Mutta kuten todettua, alkoholia kuluu huomattavasti totuttua vähemmän. Hienoa maksaa ajatellen, muta eihän lukija fiktiivisen hahmon sisäelimiä ajattele vaan omaa viihtymistään kirjan parissa.

Sekoilu tapahtuu kosteaa Lanzaroten reissua lukuun ottamatta miltei selvin päin. Lukijasta itsestään riippuu onko se sitten hauskaa kun Juha luulee että rautatabletteja myydään rautakaupassa tai korvatikkuja kebab-ravintolassa. Hienoisesti säälikin (fiktiivistä vauvaa ja odottavaa äitiä kohtaan) voi lukijan mielessä vilahtaa kun tuleva isä tiedä juuri mistään mitään, esimerkiksi että vauvat potkivat mahassa.